/ PHOTO BY JAKOB OWENS ON UNSPLASH
11/03/2023 u 00:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hjundai prodaje svoju fabriku u Rusiji

Mnoge fabrike u Rusiji obustavile su proizvodnju i otpustile radnike zbog nestašice visokotehnološke opreme, usljed sankcija i odlaska iz Rusije zapadnih kompanija, poslije invazije te zemlje na Ukrajinu

Južnokorejski Hjundai Motor je u pregovorima sa jednom kazahstanskom kompanijom o prodaji svog proizvodnog pogona u Rusiji, objavili su južnokorejski mediji.

Mnoge fabrike u Rusiji obustavile su proizvodnju i otpustile radnike zbog nestašice visokotehnološke opreme, usljed sankcija i odlaska iz Rusije zapadnih kompanija, poslije invazije te zemlje na Ukrajinu, prenosi B92.

Kako je izvestila južnokorejska agencija Jonhap pozivajući se na neimenovani izvor, pregovori su u završnoj fazi, a dogovor bi mogao da bude potpisan već u junu.

Hjundai Motor je obustavio rad u fabrici u Rusiji u martu prošle godine. Hjundai Motor, jedan od deset najvećih svjetskih proizvođača automobila, godišnje proizvodi oko 200 hiljada vozila u Rusiji, što je oko četiri odsto ukupnog globalnog proizvodnog kapaciteta kompanije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:30