Osnivač grupe Vagner / - FOTO: PRINTSKRIN
23/08/2023 u 21:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kako su ruski mediji izvijestili o smrti Prigožina

Nesreća se dogodila u blizini sela Kuženkino u sjeverozapadnoj Tverskoj oblasti.

"Šef  Vagnera među putnicima srušenog aviona", "Privatni avion se srušio u Tverskoj oblasti, među putnicima je bio Prigožin", "Jevgenij Prigožin među putnicima u avionu koji se srušio u Tverskoj oblasti".

Ovo su naslovi u ruskim medijima pod kojima je objavljena vijest o smrti šefa ruske paravojne grupe "Vagner" Jevgenija Prigožina.

Oni navode da je privatni avion koji je putovao iz Moskve za Sankt Peterburg srušio se u srijedu u ruskoj Tverskoj oblasti. Rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je poginulo svih 10 ljudi koji su se nalazili u avionu, prenose Novosti.

Rosaviation je od tada saopštio da je među putnicima naveden Jevgenij Prigožin, šef privatne vojne kompanije Vagner.

"Avion Embraer je letio iz Šeremetjeva za Sankt Peterburg. Na brodu je bilo tri člana posade i sedam putnika. Svi su poginuli", rekao je zvaničnik Ministarstva za vanredne situacije za TASS.

Nesreća se dogodila u blizini sela Kuženkino u sjeverozapadnoj Tverskoj oblasti. Neki ruski mediji identifikovali su avion kao Embraer Legaci 600, sa repnim brojem RA-02795, za koji se vjeruje da pripada Prigožinu. Međutim, zvaničnici to nisu potvrdili.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:13