Сергеј Лавров / - принтскрин Раша тудеј
05/04/2022 u 21:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Лавров: Лешеви у Бучи лажљива и отворена провокација

Приказивање у свјетским медијима фотографија снимљених у украјинском граду Бучи на којима се виде лешеви на улици, као и масовне гробнице, изазвало је талас осуде међународне заједнице

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је данас да је откривање лешева у украјинском граду Буча "провокација" у циљу угрожавања текућих руско-украјинских преговора.

- Поставља се питање - чему служи ова отворена и лажљива провокација... Наведени смо да вјерујемо да се она користи да се пронађе изговор за угрожавање преговора који су у току, рекао је Лавров у видео поруци емитованој на руској телевизији.

Приказивање у свјетским медијима фотографија снимљених у украјинском граду Бучи на којима се виде лешеви на улици, као и масовне гробнице, изазвало је талас осуде међународне заједнице.

Русија је после састанка са украјинском страном у Истанбулу прошле недеље најавила да ће драстично смањити војне активности на сјеверу Украјине.

Украјина је са своје стране предложила међународни споразум којим би се гаранотвала њена безбједности. Украјина би тада прихватила ненуклеарни и неутрални статус, одрекла би се уласка у НАТО и одобрила би присуство страних војника на свом тлу.

Према украјинским предлозима, Русија не би требало да се противи уласку Украније у ЕУ.

Кремљ за сада није званично одговорио на те предлоге и преговори су настављени путем видеоконференције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 04:31