/ - SHUTTERSTOCK
24/03/2023 u 18:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lavrov: Nijedna zemlja nije zaštićena od napada Amerike

On je naglasio da se, osim Rusiji, trenutno prijeti brojnim zemljama i da se one ucjenjuju

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je da trenutno nijedna zemlja nije zaštićena od neprijateljskih napada SAD i njihovih saveznika.

- Uopšteno, danas niko nije bezbjedan kada se radi o neprijateljskim napadima Amerikanaca i njihovih saveznika - napisao je Lavrov u članku za magazin “Razvedčik”.

On je naglasio da se, osim Rusiji, trenutno prijeti brojnim zemljama i da se one ucjenjuju.

Prema njegovim riječima, situacija u i oko Ukrajine je manifestacija sukoba velikih razmjera koji uključuje pokušaje male grupe zapadnih zemalja koje žele svjetsku dominaciju i preokret suštinske pojave multipolarne arhitekture, prenio je TASS.

- Postavili su i strateški zadatak sveobuhvatnog obeshrabrivanja Kine, kao dio takozvanih indo-pacifičkih strategija - naveo je Lavrov.

Lavrov je kritikovao ono što je nazvao zlobnim miješanjem Zapada u unutrašnja pitanja suverenih nacija, uključujući bratsku Bjelorusiju, i osudio dugogodišnju ekonomsku blokadu Kube.

- Ponašajući se u skladu sa najgorim kolonijalnim tradicijama, Amerikanci i oni koji ih podržavaju pokušavaju da podijele svijet na `demokratije` i `autoritarne režime` . napomenuo je Lavrov.

Šef ruske diplomatije kritikovao je i visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepa Borelja zbog “rasističke” izjave da je “Evropa bašta, a ostatak svijeta džungla”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. jun 2023 04:00