/ - SKRINšOT: KOSOVO ONLINE KOSOVO
30/06/2023 u 14:09 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lavrov: Rusija solidarna sa srpskim narodom po pitanju KiM, očekujemo Dačića u Moskvi

Kako je istakao, Moskva ima redovne kontakte sa Beogradom po tom pitanju

Rusija je solidarna sa srpskim narodom u odbrani rezolucije 1244 i svih principa koji su usaglašeni u Savjetu bezbjednosti UN, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, prenosi Sputnji.rs.

Kako je istakao, Moskva ima redovne kontakte sa Beogradom po tom pitanju.

.Solidarni smo sa srpskim narodom po pitanju njegovog stava da se pridržava rezolucije 12 44 i svih onih principa koje je usaglasila međunarodna zajednica i koji su odobreni u UN.rekao je šef ruske diplomatije.

Lavrov se osvrnuo i na njegovu neuspješnu posjetu Srbiji prošle godine rekavši da je Zapad zaustavio  da on doputuje u Beograd.

-Nema razloga da se ljutimo na srpske vlasti, Zapad je zaustavio da avion preleti preko zemalja koje se nalaze između Rusije i Srbije- izjavio je Lavrov odgovarajući na pitanje novinara šta je bio razlog zbog čega nije doputovao u Srbiju 6. juna prošle godine.

Takođe je kazao da Rusija i Srbija dogovaraju posjetu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića u Rusiju.

-Dogovorio sam se sa Ivicom Dačićem, mojim dobrim, starim prijateljem, da u ovoj situaciji on dođe u Rusiju. Očekujem ga kad odabere datum koji mu odgovara. Ne znam da li će to izazvati nove bezobrazne zahtjeve sa strane Zapada da Ivica ne putuje u Rusiju, u svakom slučaju imamo takav dogovor- rekao je Lavrov dodajući da sa zadovoljstvom iščekuje posjetu Dačića Moskvi.

Takođe je kazao da je Rusija zahvalna Vladi i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na otvorenosti za kontakte sa ruskom stranom.

Histerične reakcije Zapada na kontakte Srbije i Rusije nazvao je "neizlječivom obuzetošću sopstvenom veličinom i nepopravljivom uvjerenošću u sopstvenu ispravnost ispravnošću".

-Velika zlatna milijarda diktira svima svoja pravila, zaključno sa time s kime može da se komunicira i s kime šta potpisivati- rekao je Lavrov.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 12:35