Сергеј Лавров / - SHUTTERSTOCK
24/06/2022 u 15:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lavrov: Srbija ne želi da izgubi nezavisnost kao sve članice EU

Po njegovim riječima, u proteklih nekoliko godina EU je „snažno evoluirala u pravcu sticanja agresivne ideološke pozadine, prije svega rusofobične“

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da se Evropska unija pretvorila u antiruski savez, te da zahtjeva priključivanje odlukama protiv Moskve, prenose Novosti.

Po njegovim riječima, u proteklih nekoliko godina EU je „snažno evoluirala u pravcu sticanja agresivne ideološke pozadine, prije svega rusofobične“.

- Skrećemo pažnju na to kako lideri EU, kada javno drže bukvice zemljama koje imaju status kandidata ili onima koje žele da steknu taj status – oni u okviru tih javnih strogih lekcija i moralisanja govore: ako ste kandidat, nemate drugog izlaza nego da podržavate sve spoljnopolitičke pristupe EU bez izuzetka, uključujući i sve mjere koje EU preduzima protiv Rusije - rekao je Lavrov.

Po njegovim riječima, upravo na taj način evropski zvaničnici iznose svoje zahtjeve i Srbiji.

- Ona je kandidat (za članstvo) u EU, ali kategorički ne želi da izgubi kao sve ostale svoju nezavisnost i da se pridruži odlukama koje direktno protivreče njenim bitnim interesima, u ovom slučaju – odnosima sa Rusijom - ocijenio je Lavrov.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 13:22