Сергеј Лавров / - SHUTTERSTOCK
10/05/2022 u 19:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лавров: Запад жели да нас опљачка

Лавров је и прошле седмице оптужио Запад за крађу 300 милијарди долара руских девизних резерви, како би казнио Русију због војне операције у Украјини

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је данас да је иницијатива шефа европске дипломатије Жозепа Бореља да се замрзнута средства Русије у западним банкама дају Украјини пљачка.

- То би могло да се назове пљачком, а они то више не покушавају ни да сакрију, рекао је Лавров на конференцији за медије у Алжиру, преноси Тасс.

Лавров је и прошле седмице оптужио Запад за крађу 300 милијарди долара руских девизних резерви, како би казнио Русију због војне операције у Украјини.

Министар спољних послова Русије данас је оптужио Запад и због замрзавања средстава Централне банке Авганистана, рекавши да тај новац неће бити искоришћен за потребе људи у тој држави.

У Америци су замрзли новац који припада Авганистану и не желе да га употребе за оно што је неопходно авганистанском народу, који плаћа последице двадесетогодишнејг боравка НАТО у тој земљи, већ у друге сврхе, које немају везе са обновом економије у Авганистану, казао је Лавров.

Он је оптужио Европску унију да нема своју спољну политику, већ се потпуно подредила интересу Америке, а Борељу је поручио да је шеф дипломатије, а војни лидер Уније.

Можда бисмо ускоро могли да видимо да се укине функција шефа европске дипломатије, јер Европска унија практично нема своју спољну политику, већ искључиво подржава оно што намећу Сједињене Државе, рекао је Лавров.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:07