Aleksandar Lukašenko / -EPA
22/03/2023 u 11:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lukašenko: Ako su Britanci ludi, neka pošalju osiromašeni uranijum Kijevu

Moramo se kretati (kako su razgovarali Putin i Si Đinping) ka mirnom rješenju. I rusko rukovodstvo i jedna od najvećih svjetskih sila - Kina, i mnogi drugi slažu se sa ovim, rekao je on

Ne treba podržavati trend eskalacije konflikta u Ukrajini, već tražiti puteve za mirno rješavanje problema, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, komentarišući namere zapadnih zemalja da snabdjevaju Ukrajinu municijom sa osiromašenim uranijumom, prenosi BelTA.

- Rusija će nam isporučiti municiju sa pravim uranijumom. Ako su oni (Velika Britanija) ludi, onda će dati podsticaj ovom procesu, rekao je Lukašenko.

On  je napomenuo da čim britanska municija eksplodira na pozicijama ruskih trupa, „odgovor će biti užasan, lekcija za cijelu planetu“.

- Moramo se kretati (kako su razgovarali Putin i Si Đinping) ka mirnom rješenju. I rusko rukovodstvo i jedna od najvećih svjetskih sila - Kina, i mnogi drugi slažu se sa ovim, rekao je Aleksandar Lukašenko.

Zamjenica britanskog ministra odbrane Anabel Goldi izjavila je ranije da će London pored slanja eskadrile borbenih tenkova „čelendžer 2“ u Ukrajinu, takođe poslati municiju, uključujući oklopne granate koje sadrže osiromašeni uranijum. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:30