Александар Лукашенко / -Фото: AP
03/06/2022 u 23:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лукашенко: почиње сукоб Зеленског и украјинске војске

У Украјини почиње озбиљна конфронтација и сукоб између Зеленског и украјинске војске. Војска схвата шта је сукоб с Русијом. Војници тамо гину. Они виде шта могу, колико су способни и колико се могу борити, навео је бјелоруски предсједник

Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко изјавио је да почиње озбиљан сукоб између украјинског предсједника Володимира Зеленског и украјинске војске.

"У Украјини, према мојим информацијама, почиње озбиљна конфронтација и сукоб између Зеленског и украјинске војске. Војска, као нико други, схвата шта је сукоб с Русијом. Војници тамо гину. Они виде шта могу, колико су способни и колико се могу борити. И неће моћи да наставе борбу. Видите, Русија је променила тактику", рекао је Лукашенко новинарима у петак.

Лукашенко вјерује да узроке сукоба између Зеленског и представника, како је рекао, националистички оријентисане војске треба тражити у споразумима између Кијева и Варшаве.

"Они виде да је (Зеленски) одобрио Пољацима статус. И чему то води? Одсјецању запада Украјине. Зато почиње сукоб између предсједника и војске. И сигуран сам да је украјинска војска спремна да одруби главу било коме", рекао је Лукашенко а пренео Тасс позивајући се на извјештај бјелоруских медија.

Бјелоруски лидер каже да националисти желе независну Украјину и "они ће одрубити главе свакоме ко данас жели да раскомада Украјину".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:15