Марија Захарова / -интернет
15/06/2022 u 20:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марија Захарова: Запад штети сам себи, испоруке енергената Кини се повећавају

Кина зна шта хоће и не пуца себи у ногу. Док они, западно од Москве, пуцају себи у главу. Запад се сам изоловао од нас, поручила је Захарова

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова поручила је земљама Европске уније(ЕУ) које су увеле санцкије Русији да "ограничењем  увоза енергената штете сами себи".

Захарова је коментарисала европске санкције Русији којима је европским земљама забрањена куповина гаса и нафте од Русије као вид економског притиска због рата у Украјини.

Она је напоменула да се "испоруке енергије Кини стално повећавају."

"Кина зна шта хоће и не пуца себи у ногу. Док они, западно од Москве, пуцају себи у главу. Запад се сам изоловао од нас", рекла је Марија Захарова.

Захарова  је оцијенила је да Запад „пуца себи у главу” настојањем да ограничи увоз енергената са нафтних и гасних поља у Сибиру због сукоба у Украјини, за разлику од Кине којој се испоручује све више енергије.

Захарова је рекла да је стратешко партнерство Русије са Кином издржало покушаје Запада да посеје раздор између двије земље и да су Сједињене Државе и њихови европски савезници разорили своје односе са Москвом, преноси Ројтерс.


 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:22