Дмитриј Медведев / - ЕПА
13/05/2022 u 10:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медведев: Чекају вас огромне кризе, изгладњивање, ратови и епидемије

- Створиће се нови међународни савези земаља засновани на прагматичним, а не идеолошким англосаксонским критеријумима - навео је он

Замјеник предсједника Савјета безбједности, бивши предсједник Русије и блиски Путинов савезник Дмитриј Медведев, објавио је нову објаву на свом Телеграм каналу.

Он је рекао да је услиједила серија криза и сукоба као резултат антируских санкција и „урушавања идеје о свијету фокусираном на Америку“. Он је сугерисао да би посљедице санкција Руској Федерацији биле енергетске, логистичке, прехрамбене и друге кризе у свијету.

Најавио је огромну кризу.

Медведев је пост назвао „Петак 13". Шта ће бити следеће или свијет после антируских санкција (уопште није прогноза)“ и описао последице глобалне кризе која је услиједила након руског напада  на Украјину и реакције Запада . Он је нагласио да би ограничења уведена Русији довела до уништења многих глобалних ланаца снабдјевања. Могућа је велика логистичка криза, укључујући колапс страних авио-компанија, којима је забрањено летење изнад руске територије“, наставио је Медведев.

"Енергетска криза ће се интензивирати у оним земљама које су увеле пуцњаву на своје ноге, односно санкције на испоруку руских енергената. Раст цијена фосилних горива ће се наставити, а развој дигиталне економије у свијету ће се успорити. Успориће се и развој дигиталне економије у свијету. Доћи ће до међународне кризе са храном“, додао је замјеник предсједника Савјета безбједности Русије.

Медведев је рекао да ће санкције такође погодити глобални финансијски систем, што ће резултирати могућом монетарном и финансијском кризом у неким земљама или заједницама, што ће додатно поткопати стабилност одређеног броја националних валута, галопирајућу инфлацију и уништење приватног правног система имовине.

Путинов савезник каже да ће многе сфере живота у цјелини бити погођене.

 - Нови регионални војни сукоби ће избити на мјестима гдје ситуација већ годинама није ријешена мирним путем или су занемарени значајни интереси великих међународних играча. Терористи постају све активнији, вјерујући да западне власти сада скрећу пажњу на Русију“, написао је.

Он је такође навео вјероватноћу нових епидемија „изазваних одбијањем фер међународне сарадње у санитарно-епидемиолошкој сфери или директним последицама употребе биолошког оружја“.

Говорећи о последицама санкција на међународну сарадњу, Медведев је рекао да ће доћи до пада активности међународних институција које нису усјпеле да докажу своју ефикасност у рјешавању ситуације у Украјини. Он је као примјер навео Савјет Европе.

 - Створиће се нови међународни савези земаља засновани на прагматичним, а не идеолошким англосаксонским критеријумима“, закључио је политичар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:37