Dmitrij Medvedev / - EPA-EFE
10/05/2024 u 23:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Medvedev pozvao Kamerona na "veći oprez" u izjavama

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev pozvao je britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona da bude oprezniji u izjavama poslije njegovih riječi o potrebi borbe protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina "do gorkog kraja“.

- O borbi protiv Putina. Drugim riječima, borba protiv Rusije. Nemam pristojan odgovor, osim možda jednog. Dejvide, trebalo bi da budeš oprezniji - napisao je on na Telegram kanalu.

Medvedev je rekao da će Moskva odgovoriti ako Velika Britanija i Francuska nastave da javno "blagosiljaju“ ukrajinske oružane snage za korišćenje raketa ‘‘Storm Shadow‘‘ protiv Rusije i upozorio da će Rusija upotrebiti specijalnu municiju za udar na London.

Britanske vlasti žale zbog odsustva slobodnih i fer izbora u Rusiji

- Storm Shadow/SCALP-EG ne kontrolišu idioti u vezenim košuljama, već Britanci i Francuzi. Pod određenim okolnostima, odgovor za ovo neće letjeti samo u Kijev. I ne samo sa konvencionalnim eksplozivom, već i sa specijalnom municijom. A uvježbavanje odgovora na takve napade je cilj planiranih vježbi. I čak i nedovoljno obrazovani moroni Njegovog Kraljevskog Veličanstva to bi trebalo da razumiju - naveo je Medvedev.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 17:42