Dmitrij Medvedev / - SHUTTERSTOCK
04/02/2023 u 13:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medvedev: Rusija je spremna da upotrebi sve vrste oružja

Bivši predsjednik i premijer Rusije rekao je i da SAD da zaista žele da okončaju sukob u Ukrajini koji su izazvale, to bi mogle da urade jednim potezom

Rusija ne postavlja sebi nikakva ograničenja po pitanju odgovora na napade - u zavisnosti od vrste prijetnje, spremna je da upotrebi sve vrste oružja, izjavio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

- Naš odgovor može biti bilo kakav. Predsjednik Rusije je to potpuno jasno rekao. Ne postavljamo sebi nikakva ograničenja i u zavisnosti od prirode prijetnje, spremni smo da upotrebimo sve vrste oružja. Uvjeravam vas, odgovor će biti brz, žestok i ubjedljiv - rekao je Medvedev, prenosi Sputnjik.

Upitan da li su u pravu oni koji misle da će davanje dozvole Kijevu da izvodi napade na ruske objekte na Krimu natjerati Rusiju da pregovara sa Ukrajinom, Medvedev je rekao – „rezultat će biti upravo suprotan, biće samo udari odmazde i planuće sva Ukrajina koja je pod vlašću Kijeva“.

On je ocijenio da tako mogu da razmišljaju samo, kako je rekao, „moralne nakaze, kojih ima dovoljno i u Bijeloj kući i na Kapitolu“, ali da su ljudi u Pentagonu normalniji i da razumiju posledice.

Bivši predsjednik i premijer Rusije rekao je i da SAD da zaista žele da okončaju sukob u Ukrajini koji su izazvale, to bi mogle da urade jednim potezom.

- Da Vašington zaista želi da okonča ovaj rat koji je sam izazvao, to bi mogao da uradi jednim potezom, tako što će narediti svojim drogiranim slugama da sjednu za pregovarački sto. Ali, vašingtonski senilni starci u američkoj administraciji i jastrebovi u Kongresu jednostavno nisu zainteresovani za to - ocijenio je Medvedev.

On je još rekao i da građani Evrope izazivaju žaljenje jer su izabrali sebi lidere koje nije briga za njih, ali je dodao da ipak ne saosjeća sa njima.

- Evropljane samo treba žaliti zbog toga što su sami sebi izabrali tako bijedne lidere. Evropski lideri ne mare za sopstvene građane. Da bi ugodili američkom gospodaru, ti mali vladari su spremni na sve samo da bi ostali na vlasti. Pritom, obični građani EU plaćaju za sankcije, isporuke oružja kijevskom režimu, podržavanje trgovinskih ratova i blokada - rekao je Medvedev.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. mart 2023 07:45