Дмитриј Медведев / -интернет
19/03/2022 u 18:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медведев: Руска економија никада неће пропасти због санкција

Он је навео да је то огромно тржиште које обећава и није толико конфликтно као европско, те да су резултати овог партнерства и сарадње сасвим евидентни

Руска економија никада неће пропасти због санкција, изјавио је данас замјеник предсједника руског Савјета безбједности Дмитриј Медведев.

 - Неће бити колапса у економији. Русија има много поузданих партнера не само у постсовјетском простору, већ и у Кини, југоисточној Азији, афричким земљама -  написао је Медведев на свом "Телеграм" каналу.

Он је навео да је то огромно тржиште које обећава и није толико конфликтно као европско, те да су резултати овог партнерства и сарадње сасвим евидентни.

Према његовим ријечима, стране компаније не желе да изгубе руско тржиште, већ су принуђене да се повуку са њега под притиском политичара из својих земаља.

Медведев је рекао да Русија има све могућности за сопствени развој, пренио је ТАСС.

 - Претходне санкције су нам умногоме учиниле добро, приморавши нас да развијамо супституцију увоза у свим секторима, укључујући и научно-интензивне, да развијамо нове технологије, производе и лијекове - написао је Медведев.

Он је навео да је руска влада већ донијела одлуке да подржи људе и привреду путем социјалних давања, екстра финансирања сектора високе технологије, пољопривреде и банкарског сектора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:50