Дмитриј Медведев
26/03/2022 u 06:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медведев: Западне санкције нису погубне за Русију

Да, има потешкоћа, мораће да се превазиђу, то је очигледно. Нажалост, постоје и на државном и на свакодневном нивоу. Али, прво, те тешкоће нам нису стране, а друго, ово , знате, нису кобне тешкоће, рекао је Медведев

Западне санкције за Русију нису фаталне тешкоће, не могу се поредити са страшним искушењима земље у 20. вијеку, па чак ни са проблемима корона вируса, рекао је замјеник предсједника Савјета безбједности Дмитриј Медведев у интервјуу за РИА Новости.

"Да, има потешкоћа, мораће да се превазиђу, то је очигледно. Нажалост, постоје и на државном и на свакодневном нивоу. Али, прво, те тешкоће нам нису стране, а друго, ово , знате, нису кобне тешкоће. То се не може поредити са страшним искушењима кроз која је наша земља пролазила у 20. веку. Још ћу рећи: то нису ни проблеми које смо имали у својим главама када је свет био суочен са пандемија новог корона вируса“, ​​рекао је Медведев .

Напоменуо је да је током пандемије „понекад било непријатно“.

"Зато што нисмо разумели по којим законима се развија овај вирус, одакле год да је дошао. И да ли ће покосити, као у чувеним научнофантастичним делима, значајан део човечанства. Онда, у том смислу, напетост, у мом мишљења је било више“, додао је Медведев.

Најтужнију смрт од вируса назвао је огроман број људи.

Медведев се, одговарајући на питање о санкцијама, у којем се помиње Куба , где се још увек возе аутомобили шездесетих година, нашалио да је продао свој жигули у бесцење.

"Штета, продао сам. Имао сам једном жигули, седам, сад би добро дошао", рекао је у шали.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:11