Русија, застава / фото: Илустрација
05/03/2022 u 18:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство спољних послова Русије: Физички нападнут руски дипломата

Упозоравамо Вилњус, Ригу и Талин на одговорност за последице антируске психозе коjу су они покренули - наводи се на саjту руског министарства спољних послова

Министарство спољних послова Русиjе позвало jе власти балтичких земаља да предузму мјере за заштиту руских дипломатско-конзуларних представништава и њихових запослених.

Министарство спољних послова Русиjе упозорило jе власти Литваниjе, Летониjе и Естониjе на одговорност за последице "антируске психозе коjу су они покренули".

- Упозоравамо Вилњус, Ригу и Талин на одговорност за последице антируске психозе коjу су они покренули - наводи се на саjту руског министарства спољних послова.

Департман jе приметио да у балтичким републикама "баханалиjа око руских страних институциjа не престаjе".

- У више наврата последњих дана наша дипломатска представништва добиjаjу позиве са разним врстама пријетњи, биљежимо и све чешће хулиганске акциjе, укључуjући и скупове у непосредноj близини амбасада. Новинари у овим земљама отворено позиваjу на "опсаду" наших дипломатских мисиjа - саопштило jе Министарство спољних послова.

Министарство спољних послова Русиjе jе раниjе коментарисало изjаве аустриjских власти о ситуациjи у Украjини, уз напомену да речи представника те земље доводе у сумњу њену "неутралност".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:25