/ - FOTO: SHUTTERSTOCK/RINGIER
01/06/2023 u 09:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Moskovsko Dedinje" na udaru dronova: Naselje u kom je živjela prva dama Jugoslavije

Nekada prva dama Jugoslavije, a potom bjegunac i azilant, iz Srbije je otišla 2003. godine. Iako se o njenom životu po izlasku iz Srbije znalo malo, poznato je da je boravila u stanu u elitnom dijelu Moskve.

Civilna područja Moskve su u utorak ujutro napadnuta dronovima. Najmanje osam udara dronova na prestonicu potvrdile su ruske vlasti, koje su za napade okrivile Ukrajinu dok ona negira umiješanost. Rijetko se dešavalo da Moskva bude na meti dronova od početka invazije na Ukrajinu – ali je sada jedan političar u ruskoj prestonici poručio građanima da se pripreme za "novu realnost" takvih napada.

Ruski političari kažu da je među pogođenim područjima i predgrađe Rubljovka, gdje zvaničnu rezidenciju ima predsjednik Vladimir Putin, kao i brojni drugi članovi ruske političke i poslovne elite, prenosi Blic.rs.

 

Elitno naselje

Aleksandar Hištajn, istaknuti član ruskog parlamenta iz vladajućeg bloka Jedinstvene Rusije, rekao je da su tri drona oborena iznad tri predgrađa Rubljovka, od kojih se jedno nalazi na samo 10 minuta vožnje od Putinove rezidencije u Novo-Ogarjevu. Ruski istražni komitet saopštio je da su te bespilotne letjelice oborene iznad Odincovskog okruga, koji uključuje Rubljovku.

Rubljovka sadrži niz zatvorenih zajednica u šumama zapadno od Moskve i nekada se hvalila najvišim cijenama nekretnina na svijetu. Pored Putina, bivši predsjednik Dmitrij Medvedev i sadašnji premijer Mihail Mišustin navodno posjeduju kuće u Rubljovki.

Kada bogati Rusi iz drugih krajeva zemlje, poput onih iz Sibira, sa novcem stečenim trgovinom dijamantima i naftom, odluče da kupe nekretnine u okolini prestonice, tada dolaze u Rubljovku.

Putin je rekao da je napad bio usmjeren na "civilne mete" sa ciljem da se uplaše Rusi.

- To je kao "Šanel". Za njih ništa drugo ne dolazi u obzir - rekao je Leonid Nikicki, direktor Sotbijeve agencije za nekretnine u Moskvi.

Dok putujete kroz Rubljovku shvatate šta bogati Rusi najviše cijene: privatnost i bezbjednost. Retko koju vilu možete da vidite, jer su okružene visokim zidovima i sigurnosnim kamerama. Pored basnoslovno skupih vila, sakrivenih iza raskošnih krošnji i zidova, Rubljovka ima i brojne luksuzne restorane i tržne centre.

U luksuznom naselju Rubljovka življela je i nekadašnja supruga jugoslovenskog predsjednika Slobodana Miloševića, Mira Marković. Nekada prva dama Jugoslavije, a potom bjegunac i azilant, iz Srbije je otišla 2003. godine. Iako se o njenom životu po izlasku iz Srbije znalo malo, poznato je da je boravila u stanu u elitnom dijelu Moskve.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:54