Зидине московског Кремља данас (ФОТО: РТВ) / - ФОТО: РТВ
03/12/2022 u 14:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Moskva: Evropa će od ove godine živjeti bez ruske nafte

Po tom pitanju oglasio se i zamjenik Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev koji je ironično prokomentarisao odluku zapadnih zemalja da uvedu gornju granicu na cijenu ruske nafte

Evropa će od ove godine živjeti bez ruske nafte, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov.

- Moskva je već saopštila da neće isporučivati naftu zemljama koje podržavaju antitržišna ograničenja cijena, napisao je on na Tviteru.

Po tom pitanju oglasio se i zamjenik Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev koji je ironično prokomentarisao odluku zapadnih zemalja da uvedu gornju granicu na cijenu ruske nafte u iznosu od 60 dolara za barel objavivši sliku Džeka Niklsona iz čuvenog filma Stenlija Kjubrika „Isijavanje“.

Naime, Medvedev je na slici napisao: „Konačno smo donijeli odluku o gornjoj granici cijene ruske nafte...“.

Podsjetimo, zemlje G7 i Australija postigle su konsenzus o uvođenju granične cijene ruske nafte od 60 dolara po barelu, a ograničenje će stupiti na snagu 5. decembra ili „ubrzo nakon toga“.

Istovremeno je potvrđeno da će granična cijena za ruske naftne derivate biti naknadno objavljena, te da će pomenuto ograničenje stupiti na snagu 5. februara 2023. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. januar 2023 06:22