Орнела Мути / - Инстаграм
02/02/2022 u 06:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Орнела Мути ради на томе да добије држављанство Русије: Желим руски пасош из Путинове руке

Русија је земља мојих предака, мојих бабе и деде, моје мајке. Увијек сам покушавала да пронађем руске коријене у себи, казала је италијанска филмска дива

Италијанска филмска дива Орнела Мути (66), која се синоћ први пут у каријери нашла у улози госта водитеља фестивала "Санремо", изјавила је да жели да добије руско држављанство.

- Радовала бих се да руски пасош добијем из руке Владимира Путина - казала је Орнела Мути.

- Посједујем боравишну дозволу и већ мјесец дана радим на наредном кораку, добијању држављанства. Треба бити тамо гдје постоји будућност. Русија је земља мојих предака, мојих бабе и деде, моје мајке. Увијек сам покушавала да пронађем руске коријене у себи.

Прије мјесец дана Мутијева је саопштила да намјерава да се пресели у Москву, гдје жели да купи стан. Њени баба и деда по мајци, као и мајка Илсе Ренате Краусе, били су поријеклом из руског Лењинграда (данас Санкт Петербург), одакле су емигрирали у Естонију.

Орнела, коју су читаоци часописа "Клас" 1994. изгласали за најљепшу жену на свијету, признаје да би вољела да ради у Русији, али није добијала велике понуде још од филма "Живот је лијеп" Григорија Чухраја из 1980. године:

- Глумац треба да служи причи. Можда нисам подобна за Никиту Михалкова, јер он снима специфичне филмове. Стварно се надам да ћу добити понуду из Русије, јер они снимају одличне филмове.

Подсјетимо, Орнела је била кажњена шестомјесечном условном казном затвора, а морала је да плати и 500 еура на име новчане казне и 30.000 еура као обештећење за карте које је публика купила да је 2010. гледа на наступу у Порденонеу, који је отказала како би отишла у Санкт Петербург на хуманитарну вечеру са Владимиром Путином и Кевином Костнером.

Додуше, она је отказивање оправдала болешћу, међутим, у свим новинама освануле су фотографије са вечере са руским предсједником.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 02:03