Дмитриј Песков / - РТС
10/03/2022 u 10:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Песков: Ако неко нападне руску војску са оружјем у рукама, постаће и мета

Када је у питању иступање Русије из Савјета Европе, он је рекао да то подразумијева и повлачење из свих његових механизама

Ако неко нападне руску војску са оружјем у рукама, постаће и мета рекао је данас портпарол руског предсједника Дмитриј Песков одговарајући на питање о подјели оружја свима у Украјини.

 - Могућа национализација страних предузећа у Руској Федерацији и хапшење руских некретнина у ЕУ и САД повлачиће обострано негативне посљедице - додао је Песков.

Он је такође у изјави рекао да се у Руској Федерацији ради на минимизирању посљедица раста инфлације, спроводе се релевантне мјере, развијају се нове.

Покушаје да се предвиди стопа даљег раста инфлације у Руској Федерацији, Песков је назвао сада незахвалним задатком и гатањем на талогу од кафе.

- Кијев стално излази са приједлозима за преговоре Путина и Зеленског, сада о овом питању расправљају министри спољних послова - казао је он.

Песков је навео економски рат без преседана против Русије и рекао да је дошло до шока за економију.

Када је у питању иступање Русије из Савјета Европе, он је рекао да то подразумијева и повлачење из свих његових механизама.

 - О цијенама производа, раду платних система и подршци грађевинском комплексу биће ријечи на Путиновом економском састанку 10. марта", додао је Песков, а преноси РТ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 17:49