Dmitri Peskov (SHUTTERSTOCK) / SHUTTERSTOCK - DMITRI PESKOV (SHUTTERSTOCK)
25/11/2022 u 14:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Peskov: Ne dolazi u obzir povratak Krima u Ukrajinu

To se ne može razumjeti drugačije. Ovo ne dolazi u obzir, dodaje on

Moskva doživljava izjavu ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog o želji Kijeva da povrati Krim "nevojnim sredstvima" kao diskusiju o otuđenju ruskih teritorija, što je u potpunosti neprihvatljivo, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Za nas ovo nije ništa drugo do rasprava o otuđenju teritorije od Rusije. To se ne može razumjeti drugačije. Ovo ne dolazi u obzir, odgovorio je Peskov novinarima na pitanje da prokomentariše izjave Zelenskog.

Ukrajinski predsjednik je prethodno rekao da je Kijev spreman da razmotri opcije za nevojni povratak Krima, ali je pozvao da se „ne gubi vrijeme“ na opcije koje ne predviđaju, kako je naveo, „deokupaciju poluostrva“.

Zelenski je u intervjuu za Fajnenšel Tajms izjavio da ako rješenje ne predviđa deokupaciju, i ako je po njemu Krim dio Rusije, niko ne treba da gubi vrijeme na to.

- Ovakve izjave još jednom ukazuju na nepripremljenost i nesposobnost ukrajinske strane, koja ne pokazuje spremnost da problem riješi nevojnim metodama, saopštio je Peskov.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:39