Дмитриј Песков / AP - ALEXANDER ZEMLIANICHENKO
16/01/2022 u 18:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Песков: Русија самодовољна земља, није подложна санкцијама

Песков је такође рекао да Русија никоме не пријети војним операцијама, али да ће бити принуђена да предузме контармјере у случају даљег ширења НАТО-а

 Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је Русија самодовољна земља и да није подложна санкцијама Запада.

 - Ми смо прилично велика и веома, веома самодовољна земља да бисмо могли бити погођени овим санкцијама, морате да разумијете -  рекао је Песков у интервјуу за ЦНН.

Он је нагласио да САД "приморавају" Русију да живи под санкцијама, а да Русија, као одговор на то развија домаћу производњу и привреду, како би надокнадила недостатак одређених увозних елемената.

 - Ми сами производимо, што убрзава нашу националну економију -  рекао је Песков.

Не можемо више да толеришемо инвазију НАТО на Украјину

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Москва више не може да толерише инвазију НАТО-а на Украјину.

 - Свједоци смо постепене инвазије НАТО-а на територију Украјине са инфраструктуром, инструкторима, залихама одбрамбеног и офанзивног наоружања, обуком украјинске војске -  рекао је Песков у интервјуу за ЦНН, чије дијелове објављује агенција РИА Новости. И

стакао је да је такав развој догађаја довео односе Москве и Кијева до "црвене линије".

Песков је такође рекао да Русија никоме не пријети војним операцијама, али да ће бити принуђена да предузме контармјере у случају даљег ширења НАТО-а.

Указао је да су руске трупе на граници са Украјином посљедица напетости створене у региону и додао да Москва сматра да је неопходно да оне тамо остану, јер су НАТО вјежбе, летови НАТО ловачких и шпијунских авиона и напредовање инфраструктуре НАТО-а ка границама Русије створили непријатељску атмосферу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

17. maj 2022 17:09