Dmitrij Peskov / - SHUTTERSTOCK
28/12/2022 u 15:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Peskov: Srbija ima pravo da brani prava Srba koji žive na Kosovu

Svečlja je juče optužio Srbiju da je, pod uticajem Rusije, podigla stanje borbene spremnosti i naredila postavljanje novih barikada kako bi, tvrdi, zaštitila "kriminalne grupe"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je kao netačne izjave iz Prištine o destabilizujućoj ulozi Rusije i dodao da je Srbija suverena zemlja i da kao takva ima pravo da brani prava Srba koji žive na Kosovu, prenosi RTS.

- Srbija je, naravno, suverena zemlja i apsolutno je pogrešno ovdje tražiti neku vrstu destruktivnog uticaja Rusije. Srbija brani prava Srba koji žive u tako teškim uslovima, i naravno, oštro reaguje kada se ta prava krše - rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjave ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjaja Svečlje da Srbija, pod ruskim uticajem namjerava da destabilizuje Kosovo podrškom Srbima, prenosi Interfaks.

Prema njegovim riječima, Moskva veoma pomno prati šta se dešava i kako se obezbjeđuju prava Srba i dodaje da Rusija ima bliske savezničke odnose sa Srbijom, kako istorijske, tako i duhovne i druge prirode.

Svečlja je juče optužio Srbiju da je, pod uticajem Rusije, podigla stanje borbene spremnosti i naredila postavljanje novih barikada kako bi, tvrdi, zaštitila "kriminalne grupe".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 05:56