Dmitrij Peskov / - SHUTTERSTOCK
14/03/2023 u 12:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Peskov: Srbija pod posebno jakim pritiskom, probleme ćemo rješavati partnerski

Peskov je naglasio da Moskva savršeno razumije kakav se neviđen i protivzakonit pritisak, suprotan međunarodnom pravu, vrši na mnoge zemlje uključujući i Srbiju, a na Srbiju posebno, prenose "RIA Novosti"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da se u ovom trenutku na mnoge zemlje svijeta vrši pritisak bez presedana, posebno na Srbiju, ali da Moskva očekuje da će najproblematičnija pitanja biti rješavana u okviru povjerljivog i partnerskog dijaloga sa srpskim prijateljima.

Peskov je naglasio da Moskva savršeno razumije kakav se neviđen i protivzakonit pritisak, suprotan međunarodnom pravu, vrši na mnoge zemlje uključujući i Srbiju, a na Srbiju posebno, prenose "RIA Novosti".

"Veoma cijenimo stav koji je Srbija zauzimala do sada. Shvatamo da se uslovi mijenjaju, ali očekujemo da ćemo najproblematičnija pitanja rješavati u okviru našeg partnerskog povjerljivog dijaloga sa srpskim prijateljima", rekao je Peskov novinarima komentarišući izjavu ministra privrede Srbije Rade Baste koji je zatražio da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Rusiji.

Basta je rekao da Srbija već plaća veliku cijenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji, da to postaje neizdrživo, te da je on za uvođenje sankcija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:25