Vladimir Putin / - EPA-EFE
23/12/2023 u 23:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počelo prikupljanje potpisa za podršku Putinove kandidature

Putin se kandiduje kao nezavisni kandidat. Prema zakonu o izborima za predsjednika Ruske Federacije, za to je trebalo da stvori grupu birača od najmanje 500 ljudi

Volonteri iz izbornog štaba ruskog predsjednika Vladimira Putina, zajedno sa ograncima Narodnog fronta i Jedinstvene Rusije, počeli su da prikupljaju potpise za ruskog lidera na predstojećim predsjedničkim izborima, prenosi TASS, javljaju regionalni mediji.

Prikupljanje potpisa trajaće do kraja januara.

Tokom otvaranja sjedišta, njegovi kopredsjedavajući – glavni ljekar Moskovske gradske kliničke bolnice Marijana Lisenko, umjetnički direktor pozorišta „Oleg Tabakov” Vladimir Maškov i predsjednik Narodnog vijeća DNR Artjom Žoga, održali su sastanak putem video-konferencije sa šefom Izvršnog komiteta Narodnog fronta Mihailom Kuznjecovim.

„Širom zemlje vršimo instrukcije i obuku volontera, koji će biti spremni da počnu sa radom onog dana kada dobiju potpisne listove. Ima dosta onih koji žele da učestvuju”, kazao je ranije načelnik Centralne izvršnog komiteta „Jedinstvene Rusije” Aleksandar Sidjakin.

Prethodno se sekretar Generalnog savjeta partije „Jedinstvena Rusija” Andrej Turčak uvjerio da je ta stranka, zajedno s Narodnim frontom, spremna da učestvuje u organizovanju Putinove izborne kampanje, uključujući i prikupljanje potpisa.

Putin se kandiduje kao nezavisni kandidat. Prema zakonu o izborima za predsjednika Ruske Federacije, za to je trebalo da stvori grupu birača od najmanje 500 ljudi. Sastanak grupe održan je 16. decembra, a učesnici su jednoglasno podržali Putina, prenosi RT Balkan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:42