Vladimir Putin u posjeti Dagestanu / - EPA
24/11/2023 u 17:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Politiko: Putin pomilovao dvojicu kanibala, jer su se borili u Ukrajini

List navodi da su, prema informacijama nekoliko ruskih medija, pomilovana dvojica osuđenih ubica Denis Gorin i Nikolaj Ogolobijak, koji su jeli meso svojih žrtava

Predsjednik Rusije Vladimir Putin pomilovao dvojicu osuđenih kanibala jer su se borili u ratu u Ukrajini, objavio je danas Politiko pozivajući se na ruske medije, prenosi Nova.rs.

List navodi da su, prema informacijama nekoliko ruskih medija, pomilovana dvojica osuđenih ubica Denis Gorin i Nikolaj Ogolobijak, koji su jeli meso svojih žrtava.

Poltiko napominje da, „prema tradiciji pokojnog vođe grupe Vagner Jevgenija Prigožina, Kremlj koristi osuđene zločince svih vrsta kao vojnike i spreman je da pomiluje sve one koji se bore u ratu protiv Ukrajine kao ’heroje specijalne vojne operacije’“.

Ovaj medij prenosi da je ruski ogranak Radija Slobodna Evropa pod nazivom Sibir Rili objavio kako je „kanibal sa Sahalina Denis Gorin sada slobodan čovjek, iako je najprije 2003. godine ubio jednu osobu, a potom pušten 2010. godine, da bi kasnije usmrtio još najmanje tri osobe, zbog čega je ponovo uhapšen 2012. godine i osuđen na 22 godine zatvora“.

Tužioci su rekli da je Gorin jeo meso jedne od svojih žrtava, kao i da se nalazi se na liječenju u bolnici u Južno-Sahalinsku, a nedavno je na internetu postavio fotografije u vojnoj uniformi sa oznakom Z, simbolom ruskog rata u Ukrajini, izvjestio je Politiko.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:58