/ CVE - CHRISTOPHE VANDER EECKEN-ARHIVA DAN
06/05/2022 u 10:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предлажу прекид послова у сектору некретнина с Русима

Ова мјера је дио шестог пакета санкција ЕУ против Русије, објавила је агенција Блоомберг, позивајући се на увид у званичне документе

 Европска комисија (ЕК) предлаже прекид послова у сектору некретнина с руским држављанима, резидентима и пословним ентитетима. Ова мјера је дио шестог пакета санкција ЕУ против Русије, објавила је агенција Блоомберг, позивајући се на увид у званичне документе.

Њом би се наводно забранила директна или индиректна продаја или пренос власничких права на непокретној имовини која се налази на територији Уније или у организациним дијеловима заједничких инвестиционих подухвата који подразумијевају изложеност таквој непокретној имовини, преноси Тањуг.

Забрана се односи на Русе који нијесу држављани ЕУ и немају боравишну дозволу у земљама чланицама Уније, наводи се у извјештају. Не односи се на оне који имају држављанство или пребивалиште у Европском економском простору или Швајцарској.

ЕУ, Сједињене Америчке Државе (САД) и неке друге земље увеле су Москви неколико пакета економских санкција без преседана због њене војне операције у Украјини.

Хиљаде руских појединаца у тим земљама су од тада санкционисане, а њихова имовина и новац су заплијењени или замрзнут.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:12