/ - EPA
19/10/2023 u 11:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin: Isporuka raketa produžava agoniju Ukrajine

Putin je svoje komentare iznio tokom press konferencije nakon svoje posjete Kini, gdje je razgovarao o pitanjima globalne sigurnosti

Predsjednik Rusije, Vladimir Putin, izrazio je svoje mišljenje o nedavnoj isporuci projektila dugog dometa ATACMS Ukrajini, tvrdeći da je to "greška" Sjedinjenih Američkih Država. Putin je svoje komentare iznio tokom press konferencije nakon svoje posjete Kini, gdje je razgovarao o pitanjima globalne sigurnosti.

- Rat je rat, i naravno, moći ćemo odbiti ove napade (rakete ATACMS). Međutim, najvažnije je napomenuti da ova isporuka neće bitno promijeniti situaciju na frontu - istakao je Putin, prenosi Avaz.

Ruski predsjednik takođe smatra da je isporuka ovih projektila američke pomoći Ukrajini "greška", budući da se čini da produžava "agoniju Ukrajine", sugerirajući kako ovo može samo povećati napetosti u regiji.

Prema izvješćima The Wall Street Journala od 17. listopada, Sjedinjene Američke Države su tajno dostavile "mali broj" projektila dugog dometa ATACMS u Ukrajinu. Ukrainske odbrambene snage već su ih koristile u napadima na dva aerodroma u okupiranom Lugansku i Berdjansku.

Ukrajinski generalštab izvijestio je da su ukrajinske raketne snage i artiljerija uspješno pogodile dva helikoptera na mjestima slijetanja, punkt za skladištenje municije i artiljerijsko vozilo koje pripada ruskim snagama. Situacija u Ukrajini ostaje napeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 21:27