/ Vladimir Putin - EPA
04/01/2024 u 11:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin izdao hitno naređenje vojsci: Sateliti da lebde nad teritorijom Ukrajine

Rusi su lansirali veliki broj špijunskih satelita. Uključujući i onaj koji uočava bljesak kada raketa poleti, kaže oficir

Rusija navodno stvara moćnu satelitsku konstelaciju nad Ukrajinom koja će joj omogućiti da presretne sve zapadne raketne sisteme Oružanih snaga Ukrajine, rekao je penzionisani pukovnik SBU Oleg Starikov u intervjuu za Jutjub kanal „Da, jeste“, prenose Novosti.

- Rusi su lansirali veliki broj špijunskih satelita. Uključujući i onaj koji uočava bljesak kada raketa poleti - kaže oficir.

Prema riječima Starikova, zadatak lansiranja satelita je navodno lično naredio predsjednik Rusije Vladimir Putin za borbu protiv zapadnih raketnih sistema. Uz pomoć uređaja koji bilježe lansiranja raketa, Rusija će moći sa visokom efikasnošću da presreće rakete HIMARS, ATACMS i Taurus, strahuje pukovnik.

- Sateliti lebde nad teritorijom Ukrajine, primaju obavještajne informacije - rekao je Starikov uznemireno.

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao da je ruska PVO za šest mjeseci oborila 1.062 NATO HIMARS raketa, operativno-taktičke i krstareće rakete, kao i navođene bombe. Prema riječima ministra, ruska vojska je počela da koristi sisteme PVO na sveobuhvatan način, što je povećalo njihovu sposobnost da brzo reaguju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:19