Владимир Путин / - Фото: Принтскрин
13/05/2022 u 11:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин: Кривицу за глад сносиће западне земље

Кривица за ово је у потпуности и у потпуности на елитама западних земаља које су зарад очувања своје глобалне доминације спремне да жртвују остатак свијета - навео је руски лидер

Кривицу за глобалне посљедице санкција Русији, укључујуц́и могуц́е несташице хране и глад у неким државама, сносе западне земље које су зарад своје доминације спремне да жртвују остатак свијета, изјавио је руски предсједник Владимир Путин, преноси ТАСС.

Он је рекао да се бројне државе вец́ суочавају с пријетњама глађу и да, ако се санкције Русији наставе, ЕУ може наиц́и и на посљедице које би било тешко преокренути.

- Кривица за ово је у потпуности и у потпуности на елитама западних земаља које су зарад очувања своје глобалне доминације спремне да жртвују остатак свијета - навео је руски лидер.

Русија се самоуверено носи са спољним изазовима, како је оцијенио Путин, "захваљујуц́и  одговорној макроекономској политици посљедњих година и системским рјешењима за јачање економског суверенитета и технолошке и прехрамбене безбједности".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:02