/ - фото твитер
10/01/2022 u 11:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин: Нереди у Казахстану чин агресије

Догађаји у Казахстану нијесу први ни посљедњи покушај спољног мијешања у унутрашње ствари држава, оцијенио је руски предсједник Владимир Путин.

Он је на ванредној сједници Савјета за колективну безбједност Организације уговора о колективној безбједности (ОДКБ), одржаној у форми видео конференције, рекао да су током нереда коришћене “мајданске технологије“, укључујући и информатичку подршку.

Путин је навео да су искоришћене “добро организоване групе милитаната, које су очигледно обучене у терористичким камповима у иностранству“, преноси Ал џазира Балканс.

- Њихов напад на Казахстан је у суштини био чин агресије, и на то је било неопходно реаговати без одлагања- истакао је Путин.

Он је додао да је јасно да нереди у Казахстану нијесу спонтана акција због поскупљења горива.

- Пријетњу по државност Казахстана не представљају спонтани протести због цијене горива, већ чињеница да су деструктивне унутрашње и спољне силе искористиле ситуацију- рекао је Путин.

Он је казао да ће снаге ОДКБ-а бити у Казахстану док предсједник те државе буде сматрао да има потребе за тим, а да ће, након извршења задатака, контингент бити повучен из земље.

Путин је истакао да је ОДКБ показао потенцијал и способност да брзо дјелује.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 22:41