Ilon Mask / - EPA
12/09/2023 u 20:25 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin pohvalio Ilona Maska: Nesumnjivo izuzetna ličnost

Putinova javna pohvala Maska dolazi nekoliko dana nakon što je američki preduzetnik rekao da je prošle godine odbio zahtjev Ukrajine da aktivira svoju satelitsku mrežu „Starlink“

Ruski predsjednik Vladimir Putin pohvalio je preduzetnika rođenog u Južnoafričkoj Republici Ilona Maska kao "izuzetnu ličnost" i biznismena čija je kompanija "SpaceX" postala glavni igrač u industriji svemirskog transporta, prenosi N1.rs.

Putinova javna pohvala Maska dolazi nekoliko dana nakon što je američki preduzetnik rekao da je prošle godine odbio zahtjev Ukrajine da aktivira svoju satelitsku mrežu „Starlink“ u gradu Sjevastopolju da bi pomogao u napadu na tamošnju rusku flotu.

Mask je tada rekao da se plaši saučesništva u „velikom“ ratnom činu.

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev došao je na mrežu „X“ ranije ovog mjeseca da pohvali Maska zbog te odluke, koju su ukrajinski političari oštro kritikovali.

Putin u obraćanju na ekonomskom forumu nije pomenuo incident sa „Starlinkom“.

-Kada je riječ o privatnom biznisu i Ilonu Masku, on je nesumnjivo izuzetna ličnost. To se mora prepoznati, a mislim da je priznato u cijelom svijetu-rekao je Putin.

Ruski lider je rekao da Moskva planira da istraje u sopstvenom svemirskom programu uprkos neuspjehu misije na Mjesec prošlog mjeseca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 00:13