/ Фото: АП
27/05/2021 u 07:01 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин позива: Вакцинишите се, Спутњик је најбољи и најпоузданији

Желим још једном да инсистирам и позовем све наше сународнике, добро размислите, казао је руски лидер

Руски предсjедник Владимир Путин поново је позвао своје сународнике да се вакцинишу против ковида-19 у врijеме када вакцинација становништва озбиљно касни због подозрења које људи имају према томе.

- Желим још једном да инсистирам и позовем све наше сународнике, добро размислите. Имајте у виду да је руска вакцина најпоузданија и најсигурнија данас- рекао је Путин на састанку владе који је преносила телевизија.

Он је поновио свој циљ да се дође до „колективног имунитета“ до јесени унутар руске популације, али је одбацио идеју да вакцинација постане обавезна, преноси Н1. 

- По мом мишљењу увођење обавезне вакцинације није паметно и не треба да се уради. Грађани треба сами да увиде ту неопходност - рекао је Путин.

Путин који се и сам вакцинисао, али без камера последњих недеља више пута је позвао Русе да слиједе његов примјер.

Готово свуда у Русији процес вакцинације против ковида-19 споро напредује, и до сада је вакцинисано 27,5 милиона људи, према интернет порталу Гогов, који у недостатку дневних националних података сакупља податке из мноштва званичних и медијских извора, да одреди докле је стигла земља са више од 146 милиона становника.

Према анкети коју је у априлу спровео институт Левада 62 одсто испитаника је рекло да не намјерава да се вакцинише, због подозрења према властима и све мањег страха од ковида-19.

Ипак, Русија је једна од земаља која је најтеже погођена пандемијом. Према агенцији за статистику Росстат, око 250.000 људи умрло је од последица корона вируса до краја марта, што је дупло више од биланса који даје влада.

Према званичним подацима објављеним данас у Русији је забиљежено пет милиона случајева заразе, и укупно 119.600 умрлих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:16