Владимир Путин / - Фото: Твитер
21/02/2022 u 15:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин: Разматрам захтjев за признавање Доњецка и Луганска

Украjинци кажу да jе гранатирање од стране сепаратиста коjе подржава Русиjа наjвеће у скоро три године

Руски предсjедник Владимир Путин изjавио jе у понедjељак да разматра захтjев проруских сепаратистичких лидера у отциjепљеним региjама источне Украjине да их признаjу као независне, преноси Дневни аваз.

- Сврха данашњег састанка jе да саслушамо колеге и да одредимо наше даље кораке у том правцу, укључуjући апел лидера Народне Републике Доњецк и Народне Републике Луганск Русиjи у потрази за признањем њиховог суверенитета и резолуциjом Државе Думе о истоj теми - рекао jе Путин свом Виjећу сигурности.

Украjинци кажу да jе гранатирање од стране сепаратиста коjе подржава Русиjа наjвеће у скоро три године, а са своjе стране сепаратисти наводе да украjинске оружане снаге користе тешко оружjе против цивилних подручjа. Украjина jе саопћила да jе забиљежила више од 100 кршења примирjа на истоку, након jеднодневне ватре из тешког наоружања коjа jе изазвала страх од руске инвазиjе.

Лидери двиjе отциjепљене проруске териториjе - коjе себе називаjу Луганском и Доњецком Народном Републиком - тврдиле су да Украjинци планираjу велику воjну офанзиву на том подручjу. У петак су организовали масовну евакуациjу цивила у Русиjу, уз упућивање мушкараца да остану и узму оружjе.

Украjински званичници су у више наврата негирали било какве планове тог типа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 09:11