Vladimir Putin / - EPA
21/06/2024 u 17:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Putin: Rusija spremna da razgovara o evroazijskoj bezbjednosti sa članicama NATO

Rusija je spremna da razgovara o stvaranju evroazijskog sistema bezbjednosti, uključujući i zemlje NATO-a, kada budu spremne za to, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

- Na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova saopštio sam našu viziju rada na stvaranju jednake i nedeljive bezbjednosti u Evroaziji. Spremni smo za široku međunarodnu diskusiju o ovim ključnim, vitalnim pitanjima i sa našim kolegama u Šangaju. Organizacija za saradnju, Zajednica nezavisnih država (ZND), EvroAzEZ, BRIKS, kao i sa drugim međunarodnim asocijacijama, uključujući evropske i NATO države - rekao je ruski lider na sastanku sa diplomcima vojnih univerziteta, prenosi RIA Novosti.

Putin je najavio planove za dalji razvoj nuklearne trijade, prenosi Blic.rs.

Putin: Rusija spremna za mirovne pregovore

- Naši planovi uključuju dalji razvoj nuklearne trijade kao garancije strateškog odvraćanja i održavanja ravnoteže snaga u svijetu - rekao je Putin.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući hrabrosti sovjetskih vojnika otvoren je put ka oslobođenju Evrope od nacizma, a danas se njihovi unuci i praunuci dostojanstveno bore protiv neonacizma.

- Zahvaljujući hrabrosti i odvažnosti naših vojnika i komandanata, otvoren je put ka oslobođenju Evrope od nacizma, učinjen je odlučujući korak ka velikoj pobjedi, danas unuci i praunuci heroja Velikog otadžbinskog rata dostojno čuvaju i nastavljaju vojne tradicije svoje domovine - rekao je predsjednik Rusije.

On je dodao da potomci heroja pouzdano čuvaju suverenitet i bezbjednost zemlje, štite zemlju i ruske građane u Donbasu i Novorosiji od neonacista.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. jul 2024 08:51