Владимир Путин
25/07/2021 u 17:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин: Руска морнарица може да гарантује заштиту своје земље

У Санкт Петербургу данас се одржава главна парада у част 325. годишњице формирања Руске флоте, а предсједник, коjи jе врховни командант руске воjске, обишао jе бродове и воjницима честитао празник

Русиjа непрестано и успjешно усавршава оружjе морнарице, способна jе да откриjе било ког неприjатеља и ако jе потребно да му нанесе ударац коjи не може да избjегне, изjавио jе руски предсjедник Владимир Путин у Санкт Петербургу пред почетак Главне поморске параде поводом Дана морнарице.

- Русиjа jе брзо заузела своjе мjесто међу водећим поморским силама, прошла jе колосални пут развоjа од скромног чамца Петровског до моћних бродова океанске зоне и ракетних подморница на нуклеарни погон, стекавши ефикасну поморску авиjациjу дугог и кратког домета, поуздане обалске системе одбране, наjновиjе хиперсоничне високо прецизне системе наоружања, коjи jош немаjу пандане у свиjету - истакао jе Путин.

Нагласио jе да данас руска морнарица има све што jе потребно да би гарантовала заштиту своjе земље и националних интереса, преноси Тас с.

Путин jе подсjетио на прописе Петра Великог коjи су се огледали у поморскоj повељи: не спуштати заставу брода ни пред ким, не повлачити се и не предавати брод неприjатељу.

У Санкт Петербургу данас се одржава главна парада у част 325. годишњице формирања Руске флоте, а Путин, коjи jе врховни командант руске воjске, обишао jе бродове коjи учествуjу у паради и воjницима честитао празник.

У петоj по реду паради учествуjу 54 брода, 48 авиона и преко 4.000 воjника. Предвиђена су два парадна строjа – на Неви и у оближњем Кронштату.

На Неви ће поред осталих бродова бити приказана и наjновиjа фрегата проjекта 22350 „Адмирал Касатонов“, ненуклеарни брод „Кронштат“ и други бродови, док ће у Кронштату парадни строj чинити 16 пловила, међу њима ракетна крстарица „Маршал Устинов“, корвета „Гремjашчи“ и други.

На краjу тог дијела параде ловци Су-25 ће обоjити небо боjама руске заставе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:00