Vladimir Putin / - FOTO: EPA
27/01/2024 u 18:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Putin: Učinićemo sve da iskorijenimo nacizam, sledbenici osuđeni na propast

Putin je dodao da je blokada Lenjingrada, tokom koje je umrlo preko milion ljudi, bila bez presedana po surovosti, a da nacisti nisu napali Sovjetski Savez zbog režima ili ideologije, već zbog resursa

Ruski predsjednik Vladimir Putin je zajedno sa bjeloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom učestvovao na ceremoniji otvaranja memorijala u mjestu Zajcevo u Gačinskom regionu, u znak sjećanja na civile Sovjetskog Saveza koji su postali žrtve nacističkog režima tokom Drugog svjetskog rata.

Govoreći na otvaranju kompleksa, predsjednik Ruske Federacije istakao je da će učiniti sve da iskorijeni nacizam i da će se sprovesti istrage o svim zločinima koje su nacisti počinili tokom Drugog svjetskog rata nad građanima SSSR-a, a da će sledbenici nacističke ideologije biti kažnjeni, prenosi RIA Novosti.

- Učinićemo sve da zaustavimo i potpuno iskorijenimo nacizam. Sledbenici nacističkih dželata, ma kako se danas zvali, osuđeni su na propast - naglasio je Putin.

Prema njegovim riječima, "ništa ne može da zaustavi želju miliona ljudi, ne samo u našoj zemlji, već i širom planete, za istinskom slobodom, pravdom, mirom i bezbjednošću".

Putin je dodao da je blokada Lenjingrada, tokom koje je umrlo preko milion ljudi, bila bez presedana po surovosti, a da nacisti nisu napali Sovjetski Savez zbog režima ili ideologije, već zbog resursa.

- Srećno sjećanje na sve poginule. Slava sovjetskom vojniku koji je slomio nacizam - poručio je Putin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jun 2024 07:08