Владимир Путин / - принтскрин Јутјуб
18/04/2022 u 17:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин: Западне санкциjе Русиjи нису имале жељени ефекат

Путин jе казао да jе Русиjа „издржала притисак без преседана“, наводећи да jе рубља оjачала и да jе земља забиљежила рекордан трговински суфицит од 58 милиjарди долара у првом кварталу ове године

Предсједник Русиjе Владимир Путин изjавио jе да увођење низа западних санкциjа Русиjи, због њене инвазиjе на Украjину, ниjе имало жељени ефекат.

Путин jе рекао да jе Запад „очекивао да ће брзо пореметити финансиjско-економску ситуациjу (у Русиjи), изазвати панику на тржиштима, колапс банкарског система и несташице у продавницама“ и додао да jе та стратегиjа „пропала“.

Током онлаjн разговора са наjвишим руским економским званичницима, Путин jе казао да jе Русиjа „издржала притисак без преседана“, наводећи да jе рубља оjачала и да jе земља забиљежила рекордан трговински суфицит од 58 милиjарди долара у првом кварталу ове године.

Он jе навео да су санкциjе имале негативан ефекат на САД и њихове европске савезнике и да су у тим земљама довеле до убрзаног раста инфлациjе и до пада животног стандарда.

Путин jе признао да jе у Русиjи дошло до наглог раста малопродаjних цијена, рекавши да су порасле 17,5 одсто у претходних 12 месеци.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 13:50