Владимир Путин / -ФОТО: РУСКО ПРЕДСЈЕДНИШТВО
21/11/2021 u 20:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин жели да буде добровољац на испитивању назалне вакцине

То је потврдио замјеник дирекора Центра “Н. Гамалеја” Денис Логунов, који се у недјељу срео са Путином

Предсједник Русије Владимир Путин казао је да жели да буде међу добровољцима на испитивању назалне вакцине против короне.

То је потврдио замјеник дирекора Центра “Н. Гамалеја” Денис Логунов, који се у недјељу срео са Путином.

Назална вакцина “Спутиник” ће се ускоро појавити у употреби и у Центру “Н. Гамалеја” тврде да има минимум нежељених ефеката. Тај вид “Спутника” ће давати као допунско појачање имунитета.

Директор Центра “Н. Гамалеја” Александар Гинзбург недавно је саопштио да ће клиничка испитивања назалне вакцине “Спутник”, која се убризгава у нос, почети крајем ове и почетком следеће године. Професор Гинзбург категорички тврди да таква вакцина има минимум нежељених ефеката.

Министар здравља Русије Михаил Мурашко изјавио је да и Научно истраживачки центар “А. Смординцева” тајкође припрема још једну назалну вакцину која ће се давати у виду спреја. Та вакцина ће бити у употреби на прољеће. Такође, Центар “Вектор” у Новосибирску прави вакцину која ће бити у виду капи за нос.

Пошто је прошло шест мјесеци од Путинове вакцинације он се ревакцинисао “Спутником-лајт”. Та вакцина ће ускоро масовно почети да се користи код ревакцинације у Русији. Путин је казао да се добро осјећа послије ревакцинације.

Замјеник директора центра “Н. Гамалеја” рекао је да ефикасност вакцине против короне “Спутњик”, почиње да пада после шест до осам мјесеци и да се зато морају грађани ревакцинисати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:45