Vladimir Putin / EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT)
31/01/2023 u 15:49 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin želi zajedničke centre za vojnu obuku s Bjelorusijom

Dvije zemlje stalno održavaju opsežne vojne vežbe što pothranjuje spekulacije da bi beloruska vojska mogla takodje da se uključi u napad na Ukrajinu, navodi agencija Frans pres

Ruski predsjednik Vladimir Putin zatražio je od svoje vlade da pregovara o formiranju zajedničkih centara za vojnu obuku sa Bjelorusijom, svojim susjedom i  saveznikom u podršci ofanzivi protiv Ukrajine, prenosi N1.

U ukazu je Putin je zadužio svoje ministre odbrane i spoljnih poslova da pregovaraju sa Minskom o formiranju tih centara. U ukazu nema dodatnih podataka.

Bjelorusija, koja je saveznica Rusije, služila je kao pozadinska baza za ruske trupe u njihovoj ofanzivi protiv Ukrajine, koja je počela 24. februara prošle godine, ali se bjeloruska vojska do sada čuvala da ne ide u borbe na ukrajinskoj teritoriji.

Sredinom oktobra Bjelorusija i Rusija objavile su formiranje zajedničkih vojnih snaga, koje prema Minsku imaju čisto „defanzivan“ karakter.

Dvije zemlje stalno održavaju opsežne vojne vježbe što pothranjuje spekulacije da bi bjeloruska vojska mogla takođe da se uključi u napad na Ukrajinu, navodi agencija Frans pres.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. mart 2023 01:04