/ SCREENSHOT: YOUTUBE - ILUSTRACIJA FOTO
28/01/2023 u 10:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putinov blizak saradnik tvrdi da nestala jahta nije njegova

Dodaju da su brojni mediji koji su ranije izvijestili o nestanku jahte u međuvremenu objavili ispravke ili izvinjenja zbog pogrešnog izvještavanja o toj temi

Služba za odnose sa javnošću Ališera Usmanova u petak je saopštila da Usmanov nije vlasnik jahte Irina VU, koja je pod međunarodim sankcijama, a zbog čijeg je isplovljavanja iz hrvatske luke pokrenuto kriminalističko istraživanje nad osam osoba.

- Gospodin Usmanov nije vlasnik jahte Irina VU i ni na koji način nije povezan sa njenim nestankom iz hrvatske marine - navode u demanu, prenosi Avaz.

ČETIRI OSOBE UHAPŠENE

Dodaju da su brojni mediji koji su ranije izvijestili o nestanku jahte u međuvremenu objavili ispravke ili izvinjenja zbog pogrešnog izvještavanja o toj temi.

Kriminalističkim istraživanjem o isplovljavanju ruske jahte pod sankcijama "Irina VU" obuhvaćeno je ukupno osam osoba, a četiri su i formalno uhapšene, neslužbeno se saznaje u petak poslijepodne dok i dalje traju pretrage prostorija osumnjičenih i prikupljanje drugih dokaza.

Šestoro osumnjičenih navodno je sa splitsko-dalmatinskog područja, a dvoje iz Šibensko-kninske županije, čije će tužilaštvo kasnije voditi slučaj, sa obzirom da je jahta pod sankcijama otišla sa veza na Murteru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:57