MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/AFP / - MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/AFP
23/12/2021 u 10:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путинова годишња конференција: Новинаре дезинфикују честицама сребра

За разлику од претходне године, обраћање неће бити у онлине формату, већ ће новинари Путину моћи директно да постављају питања

Новинари који ће данас присуствовати годишњој конференцији за новинаре руског предсједника Владимира Путина, биће попрскани сребрним честицама на улазу у мјесто одржавања догађаја, изјавила је портпаролка Одјељења за предсједничку имовину Елена Крилова.

 - Припремајући се за конференцију за новинаре, наши стручњаци су посебно посветили пажњу санитарним захтјевима - изјавила је Крилова за ТВ канал "Русија-24".

Према њеним ријечима, на мјесту одржавања догађаја је постављен јединствен уређај "који ће прскати сребрне честице на све новинаре који стижу на конференцију за новинаре".

 - То је потпуно безбједно и рекла бих да је чак и добро за ваше здравље - истакла је Крилова.

Поред тога, све столице су постављене на удаљености од један и по метар, а сви новинари ће на улазу добити маске за лице.

Постављена су и средства за дезинфекцију руку.

За разлику од претходне године, обраћање неће бити у онлине формату, већ ће новинари Путину моћи директно да постављају питања.

У изложбено-трговачком центру Мањеж, гдје се одржава конференција, окупиће се укупно 500 новинара.

Руски предсједник ће се, на данашњој конференцији, традиционално задржати на свим питањима која изазивају забринутост код руских грађана, а разговор са новинарима ће вјероватно бити усредсређен на виталне друштвене проблеме, попут пандемије ковида-19, главне инфраструктурне пројекте и међународне политике, пише руски лист "Извијестија".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 15:27