Сајбер безбједност / - ADI-GOLDSTEIN-EUSVWEOSBLE-UNSPLASH
29/09/2021 u 11:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рација у московској компанији за сајбер безбједност

"Група ИБ" фокусира се на истраживање високотехнолошких злочина и онлајн превара, са глобалном базом клијената која укључује банке, енергетске компаније и телекомуникационе компаније

Руски полицајци извршили су претрес у московским канцеларијама руске компаније за сајбер безбједност "Груп ИБ", саопштила је данас та компанија, а један новински лист преноси да је њен извршни директор Илија Сачков приведен.

"Група ИБ" фокусира се на истраживање високотехнолошких злочина и онлајн превара, са глобалном базом клијената која укључује банке, енергетске компаније и телекомуникационе компаније, преноси Ројтерс.

У саопштењу те компаније се наводи да су претреси почели у уторак ујутру, и да нема информација о томе зашто је спроведена рација.

Телевизијски канал РТВИ је јавио да је Сачков ухапшен у уторак, позивајући се на извор у полицији, као и да се односе ствари из канцеларије Групе ИБ у комби паркиран испред.

Из компаније наводе да све услуге и даље раде нормално, и да је безбједност података о клијентима осигурана инфраструктуром компаније.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 01:04