/ - Фото: Скриншот, РИА новости
19/04/2022 u 10:13 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

РИА Новости: Министарство ЦГ извињава се због поста о прекиду дипломатских односа са Русијом

Влада Црне Горе на састанцима у марту није могла да одобри конкретне санкције Русији због несугласица, пише РИА Новости

Руска амбасада у Црној Гори саопштила је РИА Новостима да су од Министарства спољних послова наше земље захтјевали појашњење у вези са поруком на друштвеним мрежама о „прекидању дипломатских односа“, црногорско Министарство спољних послова се већ извинило за „грубу грешку“ у публикацији о рестриктивним мјерама.

(ВИДЕО) Радуловић: Државне институције дужне да спроводе рестриктивне мјере

Текст РИА Новости:

Црногорске власти су, после неколико неуспјешних покушаја, одобриле 8. априла пакет санкција Русији у вези са ситуацијом у Украјини, а претходно су одлучиле да протјерају четворицу руских дипломата. Шеф републичког Министарства спољних послова Ђорђе Радуловић одржао је у понедељак састанак са Координационим савјетом за спровођење рестриктивних мјера. Сврха догађаја је била да се задаци доведу до конкретних одјељења одговорних за њихову примјену. Истовремено, сам шеф МИП-а је у отвореном сукобу са премијером Здравком Кривокапићем, Влада већ дуго ради у техничком мандату, а очекује се и избор новог кабинета.

У поруци црногорског МИП-а на Твитеру у уторак увече су наведене све законом предвиђене рестриктивне мјере. Први међу њима је прекид дипломатских односа.

-Тражили смо појашњење од Министарства иностраних послова Црне Горе у вези са објавом на Твитеру која се односи на прекид дипломатских односа-речено је агенцији у руском дипломатском представништву.

На друштвеним мрежама министарства се већ у уторак увече појавило извињење са појашњењем

-Извињавамо се јавности због грубог пропуста у претходно објављеној поруци, гдје је умjесто навођења рестриктивних мjера грешком назначено да су ступиле на снагу... Наставак позивањем на тачну изјаву министра Радуловића, који је конкретно говорио о три донете одлуке. Министар Радуловић је на затвореном дjелу састанка поменуо врсте рестриктивних мjера по закону, а не како је то погрешно назначено у почетној поруци-саопштено је из црногорског МВП.

Влада Црне Горе на састанцима у марту није могла да одобри конкретне санкције Русији због несугласица између присталица премијера Здравка Кривокапића и потпредсједника Владе Дритана Абазовића. Министарство иностраних послова Црне Горе, којим руководи министар Ђорђе Радуловић, близак потпредсjеднику Владе Абазовичу, крајем фебруара је најавило подршку свим санкцијама ЕУ против Руске Федерације и затварању ваздушног простора те земље за руске летjелице од марта. 4, који није летио од почетка пандемије КОВИД-19.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:18