Ruski vojnik / - SKRINšAT
27/06/2022 u 17:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rusi potvrdili likvicaciju 14 stranih plaćenika iz Gruzije kod Lisičanska

Tokom borbi na tri kilometra od rafinerije nafte Lisičansk u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), 26. juna ruske jedinice su uništile dve diverzantsko-izviđačke grupe plaćenika, ukupno 14 ekstremista, rekao je Konašenkov

Vojska Ruske Federacije potvrdila je likvidaciju 14 stranih plaćenika iz Gruzije i evropskih zemalja kod Lisičanska, javljaju svjetske agencije.

Kako navodi agencija Interfaks,  plaćenici su likvidirani u Lisičanskpoj oblasti.

Portparol ruskog ministarstva odbrane Igora Konašenkov rekao je na brifingu za novinare da je ruska vojska je likvidirala do sada 14 stranih plaćenika u oblasti Lisičansk.

"Tokom borbi na tri kilometra od rafinerije nafte Lisičansk u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), 26. juna ruske jedinice su uništile dve diverzantsko-izviđačke grupe plaćenika, ukupno 14 ekstremista”, rekao je Konašenkov i precizirao da je prva grupa bila ''međunarodna'' sastavljena od državljana raznih evropskih zemalja, a u drugoj grupi su bili samo plaćenici iz Gruzije, pripadnici „ozloglašene gruzijske legije”.

Konašenkov tvrdi da se u ovim „banditskim formacijama bore uglavnom kriminalci”.

On je rekao i da su uništeni gruzijski militanti bili umešani u „brutalna mučenja i ubistva ruskih vojnika u blizini Kijeva u martu ove godine”.

Konašenkov je upozorio da rusko ministarstvo odbrane ima informacije o svakom plaćeniku koji je umešan, kako je rekao, u zlostavljanje i ubistvo ruskih vojnika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 02:33