Photo by Marek Studzinski on Unsplash / - PHOTO BY MAREK STUDZINSKI ON UNSPLASH
26/05/2022 u 13:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Руси пријете БиХ: Ако уђете у НАТО, постајете нам непријатељи

НАТО је 2019. године одобрио активирање Акцијског плана за чланство (МАП) БиХ но никакви рокови за евентуално пуноправно придруживање нису дефинисани

Из амбасаде Русије у Босни и Херцеговини данас су поновили пријетње због аспирација те земље да постане чланица НАТО-а наводећи како би то представљало јасан “противруски корак” на који би Москва морала одговорити, пише Index.hr.

-Учлањење било које земље у Савез подразумијева апсолутну потпору војним и политичким циљевима НАТО-а, дакле антируским корацима, што значи да се дјеловање сваке државе чланице у оквиру Савеза сматра усмјереним против Русије-стоји у изјави амбасаде коју је пренијела Радиотелевизија Републике Српске (РТРС).

Из те медијске куће тражили су коментар руског велепосланства на најаву предсједатеља Предсједништва БиХ Шефика Джаферовић како ће његова земља без обзира на руске пријетње наставити свој пут ка чланству у НАТО-у.

Из амбасаде Русије су појаснили како ће та земља због своје националне сигурности  бити “присиљена подузети одбрамбене мјере” против држава које одлуче постати чланице НАТО-а.

НАТО је 2019. године одобрио активирање Акцијског плана за чланство (МАП) БиХ но никакви рокови за евентуално пуноправно придруживање нису дефинисани.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:32