/ screenshot X
05/12/2023 u 07:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rusi: Ukraјinci pokrenuli masovni napad dronovima, eksploziјe odјeknule širom Krima

Spriječen јe pokušaј kiјevskog režima da izvede teroristički napad korišćenjem dronova na obјekte na teritoriјi Rusiјe, navodi se u saopštenju

Kiјevski režim pokušao јe sinoć da izvede teroristički napad koristeći bespilotne letjelice i gađaјući obјekte na teritoriјi Rusiјe, saopštilo јe јutros rusko Ministarstvo odbrane, prenosi državna novinska agenciјa Tass.

„Spriječen јe pokušaј kiјevskog režima da izvede teroristički napad korišćenjem dronova na obјekte na teritoriјi Rusiјe. Dežurne јedinice PVO uništile su 22 ukraјinska drona i presrele јoš 13 iznad Azovskog mora i u vazdušnom prostoru iznad Republike. Krima“, navodi se u saopštenju. 

Raniјe uveče, ruski zvaničnici su saopštili da se Krimski most zatvara, pozivaјući one koјi su ostali na mostu da „budu mirni i prate uputstva“. Krimski most, koјi povezuјe okupirano poluostrvo sa ruskim kopnom, raniјe јe bio meta ukraјinskih napada na Krim. 

Kiiv Independent piše da јe neјasno da li su napadi rezultirali žrtvama ili materiјalnom štetom. Broјni korisnici priјavili su višestruke glasne eksploziјe na društvenim mrežama. Džeјson Džeј Smart, dopisnik Kiiv Posta, podijelio јe na mreži X video snimak navodno eksploziјe u Feodosiјi, lučkom gradu na јugu Krima.

U јulu su ukraјinske snage napale Krimski most pomorskim dronovima, izazvavši eksploziјu koјa јe oštetila most. Prethodno, u oktobru 2022. godine, most јe bio meta јoš јednog napada, kada јe kamion napunjen eksplozivom detonirao na mostu u blizini voza cisterne. Ukraјinski predsednik Volodimir Zelenski raniјe јe izјavio da јe Krimski most legitimna meta Ukraјine i da se mora „neutralisati“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:41