/ - РИА Новости
14/03/2022 u 06:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Русија ће почети да тестира шок робота „Штурм“

Од априла УВЗ планира да спроведе прелиминарна испитивања првог прототипа тешког ударног роботског комплекса Штурм, који се ствара на бази шасије тенка Т-72“, рекао је саговорник агенције

Русија ће у априлу започети борбена испитивања тешког ударног робота Штурм, који се ствара на бази Т-72, ​​рекао је за РИА Новости извор у војно-индустријском комплексу.

Од априла УВЗ планира да спроведе прелиминарна испитивања првог прототипа тешког ударног роботског комплекса Штурм, који се ствара на бази шасије тенка Т-72“, рекао је саговорник агенције.

Он је напоменуо да „тестови укључују пуцање на пробне мете, укључујући и из главног оружја роботског комплекса – скраћеног топа од 125 мм“.

Прошле године, извори РИА Новости су извijестили да је Уралвагонзавод започео рад на стварању првих прототипова тешког ударног роботског комплекса Штурм, дизајнираног првенствено за војне операције у граду.

Комплекс се састоји од неколико машина: мобилног управљачког центра, тешког робота са скраћеним топом глатке циjеви калибра 125 мм, робота са млазним бацачима пламена Шмел, двоструких аутоматских топова 30 мм и блока термобаричних невођених ракета калибра 220 мм. Сва возила су базирана на тенковима Т-72Б3 .

Борбена возила комплекса Штурм имаће висок ниво заштите од противтенковског наоружања, укључујући и горњу хемисферу. Скраћени топ калибра 125 мм са такозваном смањеном балистиком дизајниран је за операције на блиским удаљеностима у градској борби.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 09:19