/ - UNSPLASH ILUSTRACIJA
12/04/2024 u 15:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rusija proglasila službenika slovenačke ambasade nepoželjnom osobom

Rusija je proglasila službenika slovenačke ambasade u Moskvi nepoželjnom osobom, čime je uzvratila na takav potez Ljubljane, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je navelo da je danas pozvalo na razgovor slovenačku ambasadorku u Moskvi Darju Bavdaž Kuret kako bi joj „izrazilo snažan protest zbog neosnovane odluke Slovenije da poništi akreditaciju službeniku ruske ambasade“ u Ljubljani.

- Na osnovu principa reciprociteta, ambasadorki je uručena nota u kojoj se navodi da je službenik slovenačke ambasade u Moskvi proglašen personom non grata - navodi se u saopštenju, prenosi N1.rs.

U Sloveniji uhapšena dvojica stranaca zbog špijuniranja u korist Rusije

Slovenačko protjerivanje službenika ruske ambasade Moskva vidi kao „još jedan otvoreno neprijateljski korak, koji je dio ukupne politike Ljubljane usmjerene na uništavanje slovenačko-ruskih veza“, navelo je ministarstvo koje vodi Sergej Lavrov.

- Svu odgovornost za posledice takve destruktivne politike snosi Slovenija -dodalo je ministarstvo.

Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije proglasilo je 21. marta nepoželjnom osobom službenika ruske ambasade u Ljubljani, optuživši ga za „obavljanje aktivnosti koje nisu u skladu sa njegovim diplomatskim statusom“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:02