Rat, ilustracija / - EPA
29/03/2024 u 09:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rusija raektirala Ukrajinu, Poljska digla avione

Ruske snage rano jutros gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba povrijeđena, rekao je regionalni guverner.

Medijska kuća "Suspilne" informisala je javnost o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.

- Neprijatelj je napao kritičnu infrastrukturu u regiji. Glavni cilj neprijatelja su naši ljudi i vitalna mjesta za stanovništvo - napisao je na Telegramu guverner regije Dnipropetrovsk Serhij Lisak, prenosi Jutarnji list.

Lisak nije detaljnije pojasnio o kakvom je napadu bila riječ, ali komentatori na Telegramu su izvjestili o korišćenim projektilima i eksplozijama u tom području. Takođe, navodno je došlo i do prekida snabdijevanja strujom i vodom. Rojters nije mogao nezavisno da provjeri izvještaje s tog područja.

O ruskim krstarećim raketama u ukrajinskom vazdušnom prostoru i eksplozijama u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti i gradu Dnjipru izvjestila je medijska kuća „Suspilne“, dodajući da nije poznato da li su projektili pogodili neke mete.

Ruske snage su poslednjih nedelja izvele opsežne napade na objekte energetske infrastrukture, uključujući masovni napad 22. marta koji je Kijev opisao kao najveći takav napad otkako su moskovske snage izvršile invaziju u februaru 2022. godine, podsjeća Rojters.

Komandni vrh poljskih oružanih snaga saopštio je da su poljski i saveznički avioni aktivirani rano u petak nakon što je Rusija pokrenula raketne napade na Ukrajinu.

- Poljski i saveznički avioni lete u poljskom vazdušnom prostoru, što može da rezultuje povećanim nivoom buke, posebno u jugoistočnom djelu zemlje -  objavili su na društvenoj mreži „Iks“. Jugoistočni dio Poljske graniči se s Ukrajinom, napominje Rojters.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:36